dit-doet-marije-collage

Publieks- en vaktijdschriften

Opdrachtgevers onder andere: Flow, Flair, Ouders van Nu, Know How, Esta

Ik ben in te huren als eindredacteur voor uiteenlopende titels. Ik redigeer een artikel grondig, spoor fouten op, pas waar nodig de structuur aan en maak pakkende (tussen)koppen, intro’s en streamers.

Ik ben zowel precies als creatief. Vaak hoor ik terug dat ik me goed kan inleven in een doelgroep en de juiste toon snel te pakken heb. Of het nou gaat om een glossy voor ouders of een tijdschrift voor mannen met wetenschappelijke weetjes.

 

 

 

Opdrachtgevers onder andere:

Flow

Know How

Ouders van Nu

Flair

ANBO Magazine

MAX Magazine

Uitgeverij Nanda

Commerciële teksten

Het redigeren of herschrijven van een site, nieuwsbrief, jaarverslag, folder, brochure, persbericht of vacature… Ik doe het grondig, nauwkeurig en snel. Ook schrijf en redigeer ik graag voor relatie- of bedrijfsbladen.

diploma-marije

Webredactie & social media

In juni 2013 rondde ik de opleiding webredactie af bij Lectric. Zoekmachinevriendelijk schrijven, zinsbouw, intro’s en online woordgebruik, usability, leesgedrag op het web, de basis van Photoshop, social media… ik ben goed toegerust op de speciale eisen en wensen van een tekst op internet. Ik ben in te huren als eindredacteur van een website of nieuwsbrief en maak teksten aantrekkelijk en goed leesbaar.

Ook verzorg ik graag de social media van bedrijven of instellingen. Ik ben in staat om steeds weer andere creatieve invalshoeken te bedenken en met leuke nieuwe ideeën en berichtjes te komen. Voor de titels Groter Groeien en Ouders van Nu twitterde ik wekelijks, en voor twitterleesclub @LeesTweeps doe ik dat nog steeds.

Boekenredactie

Het eerste manuscript is af. En dan begint het bijschaven, sleutelen en herschrijven pas. Ik kijk en denk mee met de auteur of de opbouw van het verhaal logisch is, geen vragen oproept en of ik het als lezer geloof.

Daarnaast redigeer en corrigeer ik boeken in de tweede en derde fase.

uitgeverij-nanda

Opdrachtgever: Uitgeverij Nanda

Ik begeleid de roman ‘Familie; en hoe ik desondanks toch nog goed terechtkwam’ van schrijfster Nanda Roep. Zij is vooral bekend als kinderboekenschrijfster van de populaire serie Plaza Patatta en gaat nu door met romans.

Daarnaast doe ik voor uitgeverij Nanda de redactie van ‘Hoe word ik grappig’, het boek van cabaretier Silvester Zwaneveld dat dit najaar verschijnt. Hierin vertellen cabaretiers (o.a. Jan Jaap van der Wal, Ronald Goedemondt en Sara Kroos) over het geheim van de grap.

Twitterleesclub @LeesTweeps

Ik ben (samen met Manon Müller-Jansen) leestweepsinitiatiefnemer van twitterleesclub @LeesTweeps. Het idee? Een leesclub waarbij je samen een boek bespreekt, maar dan vrijblijvend en gewoon vanuit je luie stoel: via Twitter. We initiëren ook veel extra activiteiten zoals acties met uitgeverijen en chatsessies met auteurs. Het aantal volgers tot nu toe: ruim 1200.

Coördinatie

Van de brainstormfase tot het uitzetten, schrijven, redigeren en nalezen van teksten: ik ben inzetbaar als (interim-) coördinator en chef. Ik denk graag mee over invalshoeken, tone of voice en bladritme.

Ook coördineer en schrijf ik graag een rubriek, bijvoorbeeld over boeken.

Ik beschik over een ruim netwerk van journalisten, eindredacteuren, vormgevers, illustratoren en fotografen.

 

Meer weten of een ander idee? Neem contact op met Mije eindredactie voor de mogelijkheden!

 

sterrenlijn-roze

 

 

foto-marije-rondMarije in het kort

Creatief, flexibel, zelfstandig, teamspeler, brede interesse, betrokken, behulpzaam, harde werker, goede planner, enthousiast, stressbestendig, nauwkeurig, snel, gestructureerd, initiatiefrijk, empathisch, sterk verantwoordelijkheidsgevoel.


Marije krijgt energie van

Mooie en duidelijke zinnen, het leesbaar maken van ingewikkelde of wollige teksten, creatieve koppen verzinnen, ideeën en invalshoeken bedenken, rubrieken coördineren en schrijven.

 

sterrenlijn-roze

een-kijkje-in-mijn-boekenkast

Dit is Marije ook

Woonplaats: Amersfoort

Huisgenoten: man en 2 katten

Geboren: 1976

Grootste hobby: lezen! Als ik lees, vergeet ik even alles om me heen. Zo bijzonder hoe een schrijver je kan raken en meenemen.

Ook verknocht aan: social media. Ik twitter actief, ben mede-oprichter van twitterleesclub @LeesTweeps, volg tientallen blogs en kijk graag rond op LinkedIn, Pinterest en Facebook.

En houdt verder van: zingen. Ik ben alt in zang- en theatergroep Margootje. Ook zit ik graag op het pluche van het theater of de bioscoop.